Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-08@01:32:07 GMT

ارائه بسته سواد دیجیتال در سطح ۱۲۸ کلاس درس در ایلام

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۴۰۳۰۶

ارائه بسته سواد دیجیتال در سطح ۱۲۸ کلاس درس در ایلام

علی درویشی مدیرکل آموزش و پرورش استان ایلام به مناسبت هفته دولت در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ایلام به ارائه گزارش عملکرد آموزش و پرورش استان در یکسال اخیر پرداخت و گفت: ضمن تبریک هفته دولت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر را گرامی می داریم، اداره کل آموزش و پرورش در زمینه های رشد و توسعه فرهنگ دینی، آموزش های فنی و حرفه ای و مهارتی، بهبود بخشی به کیفیت برنامه های آموزش و پرورش، ارتقاء سطح منابع انسانی و افزایش جذب مشارکت مردم در یک سال گذشته گام های مثبتی برداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در حوزه معاونت آموزش ابتدایی و زیر مجموعه های آن از سال گذشته تاکنون اقداماتی مهمی صورت گرفته از جمله، اجرای برنامه تحولی خوانا که در ۱۱۴ مدرسه استان و بیش از ۸۵۰ کلاس درس و با جمعیت ۱۸۵۰۰ دانش‌آموز در مدارس دولتی و غیردولتی اجرا می‌شود همچنین بسته تحول سواد دیجیتال برای دانش آموزان و معلمان در سطح ۱۲۸ کلاس درس و در ۶ شهرستان و ۳۲۰۰ دانش‌آموز تحت پوشش قرار می دهد، ارائه می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان ایلام یادآور شد: در جشنواره جابر بن حیان در سطح ۴۰ درصد مدارس استان اجرا که ۲۵۵۰۰ دانش‌آموز تحت پوشش دارد همچنین مدارس کارآمد که به منظور استفاده از ظرفیت و توان مدارس در توانمندسازی حرفه‌ای نیروهای شاغل و بهبود آموزش و یادگیری دانش آموزان در سطح ۴۸ مدرسه استان به اجرا در می آید.

وی تصریح کرد: در حوزه پیش دبستانی، دوره اول و دوم دبستان و آموزش عشایری اقداماتی از جمله نظارت و پیگیری ثبت نام نوآموزان در سامانه سنجش، برگزاری کلاس های ضمن خدمت برای مربیان پیش دبستانی و آموزگاران جدیدالاستخدام دوره دوم دبستان، تهیه و توزیع کتب پیش دبستانی، اجرای برنامه تعالی مدیریت در بین ۲۳۵ مدرسه ابتدایی، اجرای پویش نذر خدمت در مدارس ابتدایی مناطق کمتر توسعه یافته و روستایی، توزیع بیش از ۲۵۰ بسته های لوازم التحریر اهدایی خیرین به دانش آموزان بی بضاعت و تبدیل دو مدرسه عشایری چادری به کانکس، خرید تجهیزات( لب تاپ، کیت آموزشی و . . .) برای مدارس عشایری به مبلغ ۳۹۰ میلیون تومان، واریز کمک سرانه آموزشی ویژه مدارس عشایری استان به مبلغ ۴۷۰ میلیون تومان همچنین شناسایی و معرفی مدارس عشایری خشتی و ناایمن و ارجاع به سازمان نوسازی و تجهیز مدارس از جمله این برنامه‌ها بوده است.

وی افزود: در حوزه معاونت تربیت بدنی و سلامت برنامه هایی از جمله شروع به کار ۳۷ چمن مصنوعی و ۵ سالن ورزشی در تمام شهرستان ها، اجرای طرح مدرسه پویا در ۵ مدرسه، تامین اعتبار ۵ کلاس در سازه( تجهیز کلاس درس تربیت بدنی متناسب با کتاب راهنمای معلم)، برگزاری و اعزام تیم های دانش آموزی به مسابقات کشوری انجام شده است.

درویشی بیان داشت: پیگیری و نظارت بر واکسیناسیون معلمان و دانش آموزان، توزیع و ارسال اقلام بهداشتی در قالب کاروان مهر به کلیه شهرستان ها و مناطق همچنین اجرای طرح وارنیش و فلوراید تراپی دانش آموزان ۶ تا ۱۴ سال با همکاری مراکز بهداشتی، اجرای برنامه سفیران سلامت دانش آموزی در مدارس استان و تشکیل کارگروه پروژه مهر(کمیته سلامت) از جمله برنامه‌های حوزه سلامت است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان در حوزه اقدامات معاونت آموزش متوسطه اضافه کرد: در استان ایلام ۹۴/۷۲ درصد پسر و ۹۴/۴۲ درصد دختر در دوره متوسطه اول تحت پوشش تحصیلی قرار دارد که میانگین کشوری برابر ۹۱/۰۴ پسر و ۹۱/۳۱ درصد دختر بوده که از میانگین کشوری بیشتر هستیم.

وی ادامه داد: دوره متوسطه دوم برای استان ۸۸/۴۱ درصد پسر و ۸۸/۲۸ درصد دختر که از میانگین کشوری ۷۹/۳۶ پسر و ۸۱/۱۳ درصد دختر بیشتر می باشد همچنین نرخ گذر از متوسطه اول به دوم در استان ایلام ۹۷/۳۱ و در کشور ۹۲/۵۵ که استاندارد کشوری ۹۷ درصد است که این نشان دهنده یک جهش در استان ایلام است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان عنوان کرد: در جشنواره خوارزمی تعداد ۳۲ هزار دانش آموز ثبت نام و ۲۰۰ نفر به مرحله استانی و ۱۷ نفر به مرحله کشوری راه یافتند همچنین در طرح ایران مهارت، برنامه ویژه مدرسه و طرح همیار معلم دوره دوم متوسطه پوشش ۱۰۰ درصدی در مدارس استان صورت گرفت.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: کسب سه مقام اول کشور در پنجمین جشنواره نوآوری در فرآیند آموزش و یادگیری متوسطه اول و کسب پنج مقام کشوری در هفدهمین جشنواره تدریس متوسطه نظری، کسب مقام تیمی سوم کشور در مسابقات آزمایشگاهی دبیران علوم تجربی همچنین تولید محتوای الکترونیکی در تمام گروه های درسی و کسب ۳۰ رتبه عالی و خیلی خوب از دبیرخانه کشوری از جمله اقدامات در حوزه توانمندسازی نیروی انسانی بوده است.

درویشی گفت: در حوزه فنی و حرفه ای، کار و دانش با دایر کردن هنرستان های وابسته به علوم پزشکی، ورزش و جوانان، نفت و گاز برای سال تحصیلی آینده همچنین توسعه متوازن و افزایش سهم ورودی پایه دهم از ۲۷/۵۸ به ۳۰ درصد و توسعه رشته‌های جدید متناسب با اقلیم و ظرفیت شهرستانها، برنامه ریزی جهت تقویت و توسعه منابع درآمدی هنرستان های تولیدی و تلاش در جهت ایجاد مرکز توسعه کارآفرینی در منطقه استان از جمله اقدامات این حوزه است.

وی درباره معاونت پژوهش، برنامه ریزی و توسعه منابع انسانی گفت: در حوزه استخدام تعداد ۱۲۰ نفر برابر سهمیه از سال قبل از طریق دانشگاه فرهنگیان همچنین استخدام پیمانی تعداد ۱۲۱ نفر و تعداد ۳۳۶ نفر مشمول قانون تعیین تکلیف و ۵۵ نفر مشمول بند(د) ایثارگران و تعداد ۴۳ نفر مشمول بند(ج) آزمون استخدامی فرزندان شهید و جانبازان بالای ۷۰ درصد و همچنین تعداد ۲۸ نفر روحانی طلبه بر اساس سهمیه تخصیص یافته به کار گیری شده اند و از ابتدای سال تاکنون ۲۱۰ نفر تبدیل وضعیت ایثارگران و فرزندان ایثارگران از پیمانی به رسمی قطعی صورت گرفته است.

مدیرکل آموزش وپرورش استان خاطرنشان کرد: تجهیز کلینیک فرهنگیان، تجهیز خانه معلم های ایوان، آبدانان و تهران همچنین چمن کاری فضای سبز و مرمت و بازسازی معماری ورودی محوطه اداره کل از اقدامات حوزه امور رفاهی و پشتیبانی آموزش و پرورش بوده است.

درویشی درباره اقدامات معاونت سوادآموزی یادآور شد: شناسایی و ثبت نام و آموزش ۲۴۷۰ نوسواد، کم سواد و فراگیر همچنین صدور ۹۸۲ فقره گواهینامه قبولی شرکت کنندگان در دوره سوادآموزی و توزیع ۱۸۸۱۱ جلد محتوای آموزشی به صورت رایگان بین ۲۴۷۱ مخاطب، توزیع رایگان ۵۱۳۱ پک نوشت افزار بین نوسوادان، توزیع رایگان ۴۱۲۰ چه کتاب کمک آموزشی در بین ۱۰۳ حلقه کتابخوانی، امتیاز بندی تعداد ۵۷۳ فقره پرونده استخدامی آموزش دهندگان، پاسخگویی و رسیدگی به ۴۹ فقره دعوی و دادخواست واصله از شعب اجرائیات تامین اجتماعی، دیوان عدالت و ... و برگزاری برنامه و مسابقات و جلسات گوناگون در تمامی شهرستان ها از جمله اقدامات حوزه سوادآموزی در استان بوده است.

وی نسبت به اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی و انعکاس برنامه های آموزش وپرورش ابراز رضایت کرده و در این زمینه گفت: تهیه و تدوین طرح تقویم اجرای یکساله، فعالیت و انتشار اخبار آموزش و پرورش در بستر فضای مجازی، ارتباط مداوم و موثر با اصحاب رسانه، کسب رتبه اول کشور در رشد شاخص ارزیابی سال ۱۴۰۰ همچنین انعکاس انتقالات و اخبار به صورت شفاف و معرفی مطلوب مقالات و تحقیقات و انعکاس تجربه های موفق کارکنان سازمان در رسانه های اجتماعی، توسعه و ترویج نگرش تخصصی و علمی به روابط عمومی در سطح مناطق و شهرستانهای تابعه استان از جمله اقدامات این حوزه موفق بوده است.

مدیرکل این دستگاه در حوزه مشارکت های مردمی ادامه داد: تحقق درآمدهای مالی شورای آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۰ با افزایش ۲ درصدی نسبت به سال قبل و فراهم نمودن زمینه اشتغال بیش از ۲۰۰ نفر نیروهای آزاد به متقاضی تدریس در مدارس و مراکز آموزشی همچنین تکمیل پرونده بیش از ۴۰۰ نفر که متقاضی تاسیس مدارس و مراکز غیردولتی در سال ۱۴۰۰ بودند و در راستای حمایت از مدارس غیر دولتی مبلغ ۳۲ میلیون تومان تسهیلات از طریق بانک مهر ایران به چهار نفر از مؤسسان مدارس غیردولتی پرداخت گردید همچنین صدور مجوز تاسیس و راه اندازی بیش از ۱۲۰ موقع مدرسه و مرکز آموزشی( علمی آزاد و زبان انگلیسی) در استان از جمله این برنامه‌ها است.

درویشی یادآور شد: ساخت و تجهیز اتاق آگوستیک با اعتبار ۸۰ میلیون تومان، خرید تجهیزات تخصصی توانبخشی با اعتبار ۳۱۰ میلیون تومان، تجهیزات آموزشی و کمک آموزشی با اعتبار ۱۰۱ میلیون تومان، کلاس های هوشمند با اعتبار ۱۰۰ میلیون تومان و تجهیز کارگاه های مهارتی در هنرستان با اعتبار بیش از ۱۰۰ میلیون تومان همچنین جذب اعتبارات ویژه به مبلغ ۱۱۵ میلیون تومان جهت رفع نواقصی ۸ مدرسه و جذب کمک های خیرین برای تهیه و توزیع بسته های حمایتی با مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان برای دانش آموزان بی بضاعت و در مجموع ۱ میلیارد و ۲۶۶ میلیون تومان در حوزه اداره آموزش و پرورش استثنایی استان هزینه صورت گرفته است.

وی از اقدامات حوزه فرهنگی و هنری گفت: برگزاری جشنواره معلم هنرمند با شرکت ۲۱۰ نفر و جشنواره معلم مؤلف ۱۲۰ نفر و جشنواره دانایی و توانایی به منظور توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی دانش آموزان و برگزاری مسابقات برای ۵۰۰۰ نفر همچنین مسابقات پرسش مهر ریاست جمهوری با شرکت ۱۲ هزار نفر، تشکیل پایگاه های اوقات فراغت در تابستان با ۱۷۰  پایگاه و شرکت ۱۲ هزار نفر، جذب ۲۸ سرباز طلبه برای مناطق محروم و روستایی و جذب ۱۹ روحانی در قالب طرح امین و برگزاری انتخابات شورای مدارس برای تعداد ۸۲۳ شورا و سایر مسابقات و جشنواره های صورت گرفته از جمله اقدامات این حوزه است. 

مدیرکل آموزش و پرورش استان افزود: در طرح رابطان هسته های مشاور برای ۷۰۰ نفر در مدارس ابتدایی و متوسطه فاقد مشاور برنامه هایی برگزار و همچنین برای ۵۰۰ دانش‌آموز طرح همیار مشاور انجام شده و برای ۵۳۵۰۰ دانش آموز ارائه خدمات راهنمایی و مشاوره صورت گرفته است همچنین خط ملی نماد ۱۵۷۰ در مرکز جهت راهنمایی و مشاوره در مسائل اجتماعی، روانی و . . . برای تمامی دانش آموزان، اولیا و کارکنان انجام گرفته و از طریق سامانه همگام برای ۲۶۳۸۷ دانش آموز آزمون های مشاوره ای برگزار شده است.

درویشی خاطرنشان کرد: ۱۵ جشنواره نوجوان سالم با هدف هم افزایی ظرفیت‌ها جهت گسترش نهضت فرهنگی پیشگیری از آسیب های اجتماعی، طرح کانون یاریگران زندگی در ۳۸۲ مدرسه برگزار و طرح برنامه ملی نماد( بخش فعالیت ارتقایی، مداخله مختصر ، اورژانس و مددکاری اجتماعی) در ۲۴۱ مدرسه و سایر برنامه های انجام شده از جمله اقدامات اداره مراقبت در حوزه آسیب های اجتماعی است. 

وی اضافه کرد: برای تعداد ۴۱۷ نفر از معلمان دوره های آموزشی و توانمندسازی کیفیت بخشی در پایه های هفتم و هشتم برگزار همچنین به مناسبت گرامیداشت روز امور تربیتی در تمامی شهرستان ها و مناطق برنامه هایی انجام شده و کارگاه های آموزش ضمن خدمت برای ۶۳۳ نفر از معلمان برگزار و تعداد ۶۳۳ نفر از نیروهای پرورشی در سطح استان مناطق و نواحی مدارس سازماندهی شده‌اند که از جمله اقدامات امور تربیتی اداره کل آموزش و پرورش استان است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان در پایان گفت: این اقدامات و برنامه ها سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ در اداره کل آموزش و پرورش استان است که امیدواریم با همکاری تمام مجموعه و سایر دستگاه ها بتوانیم در ارائه هرچه بیشتر تعلیم و تربیت دانش آموزان نقش مهم و مؤثرتری ایفا کنیم.

انتهای پیام

منبع: فارس

کلیدواژه: سواد دیجیتال دانش آموزان کلاس درس مدیرکل آموزش و پرورش استان کل آموزش و پرورش استان جمله اقدامات میلیون تومان دانش آموزان استان ایلام شهرستان ها برنامه ها درصد دختر انجام شده دانش آموز سال ۱۴۰۰ کلاس درس اداره کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۴۰۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: طبق سند اوقات فراغت، باید برای ۱۲ ماه سال دانش‌آموزان برنامه داشته باشیم؛ به همه مدیران ابلاغ شده که تابستان امسال از تمام ظرفیت‌های ممکن برای اوقات فراغت دانش‌آموزان استفاده شود.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت آموزش و پرورش، حجت‌الاسلام محمدحسین پورثانی در برنامه تلویزیونی ثریا با بیان اینکه در سال ۱۳۸۵ قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت‌بدنی در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، اظهار کرد: بعد از ۱۸ سال که از این قانون می‌گذرد هنوز هم می‌گوئیم معاونت پرورشی آن‌چنان که باید باشد نیست.

وی با بیان اینکه در ۱۸ سالی که بعد از قانون احیا می‌گذرد، تقریباً یک بار جذب مربی پرورشی داشتیم افزود: سایر جذب‌هایی که در حوزه مربی پرورشی و مشاور صورت گرفته، در حد سالی ۷۰۰ تا ۸۰۰ نفر بوده، امروز حدود ۴۵ هزار نیروی پرورشی و مشاور داریم و حدود ۷۰ هزار کمبود نیرو داریم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه بیشتر فضاهای پرورشی متروکه شده بودند گفت: حدود ۳۴۶ اردوگاه دانش‌آموزی داریم، در بحث محتوا نیز حوزه پرورشی نه به صورت صد درصد اما در بسیاری مواقع به حوزه‌ای کناردستی و کیفیت‌بخشی تبدیل شده است، مربیان پرورشی در مدارس از ابزار لازم برای تربیت دانش‌آموزان بهره‌مند نیستند، بنابراین در عنصر محتوا، نیروی انسانی و فضا که سه ضلع اصلی کار تربیتی هستند مشکل و کمبود داریم و تا رسیدن به حد مطلوب فاصله داریم.

پورثانی با بیان اینکه ۱۱۲ هزار مدرسه و ۶۰۰ هزار کلاس درس و حدود یک میلیون فرهنگی داریم، افزود: رهبر معظم انقلاب فرموده بودند دستگاه آموزش و پرورش با سایر دستگاه‌ها قابل مقایسه نیست، سایر دستگاه‌ها نیرو را استفاده می‌کنند، اما وزارت آموزش و پرورش نیروی انسانی را تربیت می‌کند.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب فرموده بودند مصالح کشور و نکات دیگر را معاونت پرورشی با رویکرد عقلانی برای دانش‌آموزان جا بیاندازد، ادامه داد: ما نه تنها گروه‌های مردمی بلکه از نهادهای انقلابی و گروه‌هایی که دغدغه تربیت دارند، استقبال می‌کنیم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برنامه هفتم توسعه عنوان کرد: طبق دستورالعمل اوقات فراغت، برای اولین بار در سال گذشته فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار گرفت.

پورثانی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۰ هزار گروه دانش‌آموزی جهاد تبیین در کشور وجود دارد، گفت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش می‌گوید که کل جریان آموزش و پرورش برای رسیدن به مراتبی از حیات طیبه است، کسانی که سند را نوشته بودند پیشنهاد داده بودند که وزارت آموزش و پرورش به وزارت تربیت رسمی جمهوری اسلامی تغییر نام یابد. در تمام صفحات مبانی سند تحول یک کلمه به نام آموزش و پرورش پیدا نمی‌کنید و تنها یک کلمه به نام تربیت وجود دارد.

وی با بیان اینکه در هر استان و هر منطقه‌ای که گروه جهادی و مردمی وجود داشته باشد پیگیری لازم برای فعالیتش انجام می‌شود، تصریح کرد: در ۷۲۰ منطقه کشور، هر منطقه یک معاون پرورشی داریم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه سال گذشته ۵۰۰ هزار دانش‌آموز در اعتکاف دانش‌آموزی شرکت کردند، اظهار کرد: سطح شبهات دانش‌آموزان زیاد اما عمق کمی دارد، باید اقتضائات دانش‌آموزان درک و برای آن برنامه‌ریزی شود.

کد خبر 751092

دیگر خبرها

  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از چهارشنبه/۲۴۰ هزار ردیف استخدامی معلمان در دولت سیزدهم
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه
  • معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش: مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش: درِ مدارس به روی گروه‌های مردمی باز می‌شود
  • بزرگ‌ترین عملیات تبیین با ۵۰ هزار گروه جهادی
  • واژه ای به نام سمپاد به گوشتان خورده است ..
  • کاهش‌ شهریه برخی مدارس غیردولتی | امسال افزایش شهریه درصدی نیست بلکه... | هزینه فوق برنامه چند درصد شهریه است؟